Arany Liliom Alapítvány - Kényszer-végelszámolás alatt

Belépés
Nyitólap » 2021 » Szeptember » 26 » A fibromyalgia-mindenem fáj
7:00 AM
A fibromyalgia-mindenem fáj

A fibromyalgia egy olyan betegség amire nagyon nehezen bólint rá az orvos!
Én sem figyeltem fel erre a szóra, amikor orvosi sorozatokban kimondják, mert miért is figyeltem volna fel. Semmit nem jelentett.

2015 nyarán-őszén ért valami, olyan lelki teher stressz, ahogy mondják, a Főgáz ügyfélszolgáatán ültem és kiderült hogy mekkora hátralék van a nevemen lévő fogyasztón. Mint akit víz alá nyomtak és görcsbe kerültem, amig a részletfizetésről megállapodtunk. Aki viszont ezt okozta, elérhetetlenné vált. Mentem a II. János Pál pápa téren keresztűl és csak azt éreztem, hogy a lapockáim között egy pontban iszonyúan fáj, másnap izomlázszerű fájdalmaim lettek. 
Mit kellett volna tennie a háziorvosnak, mit kellett volna tennie a reumatológusoknak, mit kellett volna tennie a Gerincgyógyászati Központban dolgozó orthopédusnak?
Nagyon sok a kérdés, hogyan kellett volna engem a kétségbeesett beteget ellátni?

A magyar egészségügy labirintusában eltévedt betegnek kevés az esélye, hogy hamar a megoldáshoz jusson.
A mai napig hiányolok bizonyos vizsgálatokat.
Nézzük a neurológusomat, aki a magánrendelésén kimondja neuro-reuma. Ám az állami szakrendeléseen én nem kapom meg ugyanezt a figyelmet. 
Elsősorban szükség lett volna azonnal a TSH-t nézni, vérnyomást nézni. Csak 2 évvel később kaptam meg ezt a figyelmet háziorvosomtól.

Komolyan azt éreztem, hogy kinevetnek, hipohondernek nyilvánítanak, én közben egyre rosszabbúl lettem.

A minam vártam az irodacucc megrendelés leszállítását, a fiú akart volna igyekezni, mert szakadt rólla a víz. Elmondam neki hogy nekem a legmegfelelőbb hőmérséklet a plusz 8 C fok alatti. Ő is még télen is leginkább rövid nadrágban jár. Fájnak az izmai és arra magnéziumot szed.

Bátran elmondtam neki, hogy attól nekem olyan hasmenésem van, hogy a lakásban sem érzem magam biztonságban. 
Ugyhogy fel is írta ezt a szót Fibromyalgia...

de arra neki kell rájönnie, mi érhette amitől ez lett neki. 

Tehát ha neked is vannak izomlázszerű fájdalmaid: aranyliliomalapitvany@gmail.com 

Megtekintések száma: 314 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.

Copyright MyCorp © 2024
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz