Arany Liliom Alapítvány - Kényszer-végelszámolás alatt

Belépés
Nyitólap » 2021 » Január » 21 » Fibromyalgiával az életem
9:19 AM
Fibromyalgiával az életem

Mivel nincs kedvem egy blogot indítani vagy a worldpress oldalon évi 12 000.-ért (ami ingyenes) megírni a Fibromyalgiával az életem. Kutattam az interneten a fibromyalgia betegségemmel kapcsolatban, de csak a szokásos sablonszöveget találtam. "Nem tudják gyógyítani" járjon masszázsra, járjon úszni, menjen tornázni, menjen ide-oda. 
Május 12-én van többek közt a Fibromyalgia Nemzetközi Nap. Ugyanúgy lila szalag a tudatosság jelképe. Május 12-én született Florence Nightingale
akinek születésnapja az ápolók emléknapja de egyben mivel Florence is ezzel a betegséggel küzdött a fibromyalgia felhívás napja.

Meg akartam tudni, hogy mikor és ki diagnosztizálta a fibromyalgiát. Akkor bukkantam egy amerikai nő blogjára. Nagyon szépen, érthetően írt saját betegsége kapcsán.

Fibromyalgia idővonal

1824-ben egy edinburgh-i orvos leírta a tender pontokat.
1880-ban egy pszichiáter az Egyesült Államokban a tünetek csoportjáról írt, ideértve a széles körben elterjedt fájdalmat, fáradtságot és pszichológiai problémákat. Neuraszténiának nevezte, és úgy gondolta, hogy a stressz eredménye.

Ezután 1904-ben Sir William Gowers bevezette a fibrositis kifejezést. A rost gyulladását jelentette. Leírta a korábbi idők izomreumájában szenvedő betegek gyengéd vagy fájó pontjait. Azóta krónikus reumának és myalgiának is nevezik.

1913-ban a British Medical Journal egy Luff nevű orvos írt a fibrositis tüneteiről. Megállapította, hogy a tünetek súlyosbodtak a légnyomás csökkenésével és az esőzésekkel. Ez napjainkban is gyakori jelenség. Luff beszélt a hőmérséklet-változásokról, a lázról és a motoros balesetekről is.

1987-ben a fibromyalgiát az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) először egy meghatározott betegségként, betegség és fogyatékosság okaként ismerte el. Mivel nem volt bizonyíték gyulladásra, a fibrositis kifejezés leesett, és 1976-ban a fibromyalgia kifejezés, amely a rostokban és az izmokban fájdalmat jelentett, felváltotta a fibrositist.
A betegséget Smythe világosan leírta 1972-ben, a széles körben elterjedt fájdalom és gyengéd pontok leírásával.

1975-ben elvégezték az első alvási elektroencefalogram vizsgálatot.
A fibromyalgiáról szóló cikk 1987-ben jelent meg a Journal of the American Medical Association (JAMA) folyóiratban, amelyet Goldenberg nevű orvos írt.
A fibromyalgia és más hasonló állapotok közötti kapcsolatot 1984-ben javasolták.

Megtekintések száma: 340 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.

Copyright MyCorp © 2024
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz