Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2013 » Május » 9 » Tájékoztató - Felhívás
11:51 AM
Tájékoztató - Felhívás

Felhívás

Mi, alulírott magyar civil szervezetek és társadalmi mozgalmak, felhívással fordulunk minden magyar állampolgárhoz, hogy aláírásával fejezze ki arra irányuló akaratát, hogy az Európai Unióban, így Magyarországon vezessék be a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet, és ezzel  mindenkinek biztosítsák az emberhez méltó megélhetéshez szükséges alapjövedelmet.

Mi, demokratikus jogállamok polgárai nem nézhetjük többé tétlenül, hogy sok embertársunk megalázott életkörülmények között éljen, ne biztosítsák nekik a puszta fizikai létezéshez, s a megélhetéshez nélkülözhetetlen jövedelmet.

Meg vagyunk győződve arról, hogy a világméretű műszaki fejlődés elérte azt a szintet, amelyen biztosítani lehet minden ember alapszükségleteinek kielégítését. Meggyőződésünk, hogy változtatni kell a jelenlegi pénzügyi, gazdasági, politikai szerkezeten ahhoz, hogy az ember meg tudjon élni.

A változtatás érdekében 17 országban kezdeményeztek civil szervezetek aláírásgyűjtést. Mi ehhez a kezdeményezéshez nem csak a nevünket adjuk, hanem mozgósítunk is arra, hogy siker koronázza. .El akarjuk érni a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) bevezetését hazánkban és Európában. 27 uniós országban, köztük hazánkban is gyűlnek már a támogató aláírások. Csatlakozz hozzá Te is!

„Az EU minden egyes állampolgára, minden egyén feltétel nélküli jogosult legyen a méltóságteljes élethez elengedhetetlen alapvető szükségletek kielégítéséhez nélkülözhetetlen  ALAPJÖVEDELEM-re,! Ezt nem csak a megélhetésért, hanem a társadalomban való szerepvállalás érdekében is feltétel nélkül biztosítani kell számára”!

A kezdeményezés lényege tehát az, hogy minden embert megillet alanyi jogon egy feltételekhez nem kötött alapjövedelem, amelyből biztosítani tudja létfenntartását, emberi méltóságának megőrzését. Amint összegyűlik 1.000.000 (Egy millió) aláírás, az Európai Parlamentnek kötelezően napirendre kell tűznie a civil polgári kezdeményezést.

A honlap, melyen magyar állampolgárok támogathatják a kezdeményezést: http://basicincome2013.eu/ubi/signup-page/

Részletek a központi uniós honlapon kívül még két hazai honlapon találhatók: http://alapjovedelem.hu/

http://alapjovedelem.org/

A kezdeményezés európai központi honlapja: http://basicincome2013.eu/ubi/hu/kezdemenyezes/

Budapest, 2013.05.10. Első Magyar Egyesület a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért

Az Életért, a Földért, az Egészségért Alapítvány

Magyar Szociális Fórum


Európai mozgalom a garantált alapjárandóság bevezetéséért!

Arany Liliom Alapítvány

EKO Mozgalom

Megtekintések száma: 1811 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 6
0
6 Ilyés Éva Róza   [Bejegyzés]
Mindenkinek joga van az emberhez méltó élethez, ehhez szükség van Feltétel Nélküli Alapjövedelemre.
Minden erőmmel támogatom ezt a nemes ügyet.
IGEN! IGEN! IGEN! Már tagnaptól jó lenne a bevezetése!!!!!!

0
5 Triceps   [Bejegyzés]
BOCS, DE NEKEM SOHA NEM VOLT, ÉS SOHA NEM IS LESZ ALAPJÖVEDELMEM.

0
4 taxidou kerasia   [Bejegyzés]
IGEN!! IGEN! IGEN! NE LEGYEN NYOMORONC SENKI!

0
3 alf   [Bejegyzés]
Az alapjövedelem gondolata egy tetszetős ötlet, de valójában egy végzetes hiba. A pénz egy nagyon befolyásolható, megfoghatatlan dolog. Kevesen tudják, mi pontosan a pénz, de kevesen viszont nagyon is jól tudják. Nem lehet egy olyan dologra alapozni egy társadalom biztonságát, amely egy new yorki bróker egyetlen csettintésére fele annyit ér. Egy közösségnek meg lehetne az ereje, hogy garantálja tagjai számára a hozzáférést az alapvető életszükségletekhez, de a pénz nem ilyen. A pénzből valaki fegyvert, valaki sorsjegyet vesz, valaki pedig enni a gyerekeinek. Valaki befizeti a lakbért, valaki elissza, valaki adósságot fizet belőle vissza. A pénzt valaki shortolja, valaki gyűjti, valaki nyomtatja, valaki hitelként létrehozza. A pénzből ha sok van, infláció van, ha kevés, leáll a gazdaság. A kisember abban a hitben él, hogy a pénz az ő munkájának ellenértéke, és ezzel életbenmaradásának fő eszköze, de ez nem így van. Az országunkban, de európában is van elég víz, elég föld, elég lakás, elég megtermelt étel mindenkinek. Egy fejlett közösség szavatolni tudná tagjai számára az ezekhez való feltétel nélküli hozzáférést, ez egészséghez, az oktatáshoz való jogot. De ha ezt a pénz alapjoggá tételével próbálja megtenni, akkor kereskedelmi alapokra helyezi ezeket az eszközöket. Ez végzetes hiba. Például: Ha immár mindenkinek van pénze megfizetni egy albérletet, miért ne emelhetném az albérletem árait? Ha mindenki ki tudja fizetni a vizet, miért ne adhatnék a víznek egy árat? Ha mindenkinek van pénze, miért ne kérhetnék el egy szülésért vagy szívműtétért egy kicsivel többet? Talán mert nekem is van pénzem? Egyéni szinten ez működik, de a cégek már nem fognak lemondani a profitjuk lehetőségéről, főleg, ha az alapjövedelem az ő adójukból is származik. Mi a végeredmény? Az egyének lehetőségei nem tágulnak ki, de a cégek és alapvetően a tőke (bocs, de ez van) kezében koncentrálódik majd a pénz. Nem kerülünk közelebb a feltétel nélküli lakhatáshoz, a feltétel nélküli étkezéshez, oktatáshoz. Alapvető létszükségleteink megszerzése egy olyan dolog függvénye lesz, még inkább, mint ma, ami független tőlünk és befolyásolható. Olyan emberek által, akiket nem mi választunk meg. Az, hogy "honnan lesz rá pénz" egy mondhatni másodlagos probléma.

0
2 Szentjóby Tamás   [Bejegyzés]
Azonnal!

0
1 Bakó Zoltán   [Bejegyzés]
Egyetértek!
Ezt nem kérni, KÖVETELNI kell, mert alapvető JOG!

Név *:
Email *:
Kód *:
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  Május 2013  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz