Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2012 » Június » 5 » Ökopolisz Pályázat
7:41 AM
Ökopolisz Pályázat

Ökopolisz Alapítvány pályázata

 

„A globális ökológiai válság mellett gazdasági és több évtizede húzódó társadalmi válság is sújtja hazánkat.


Ezek a folyamatok egymást gerjesztik: a jelenlegi rendszerben minél nagyobb a pénzhiány, annál kevesebb jut a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére, az oktatásra, a hulladék újrahasznosításra, a közösségek ápolására vagy a közbiztonságra. És minél súlyosabbak a felsorolt területeken a hiányosságok, annál kisebb az esélye a közösségnek, hogy gazdaságilag fellendüljön, munkahelyeket tudjon létrehozni.

Az ökopolitika szerint a helyi közösségek erősítésével ezeket a lefelé tartó, egymást erősítő negatív folyamatokat meg lehet állítani. Az erős, befogadó és fenntartható közösségek képesek jó válaszokat adni a hazánkat is sújtó globális gazdasági, társadalmi és ökológiai válságra.

Az Ökopolisz Alapítvány ezért hirdeti meg a fenntartható helyi kezdeményezéseket támogató programját”

„A sikeres pályázatok a kedvezményezett közösség bevonásával keresik a megoldást jelentő projekteket, és közös munkával dolgozzák ki annak részleteit.”

„A támogatás elbírálása során fontos szempont, hogy a projekt hogyan kívánja érvényesíteni a közösség hosszú távú érdekeit és a jövendő generációk jogait, valamint hogy biztosítja-e a fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek bővítését, továbbá lehetőséget nyújt-e az együttműködési képesség, az egymás iránti tolerancia, a vitakultúra és a kölcsönös felelősségvállalás képességének fejlesztésére.”

A megpályázható tevékenységek köre

„Ökopolitikai témájú fórumok, klubok, vitaestek, konferenciák, tanácskozások, a helyi nyilvánosság erősítése Olyan események megszervezése, amelynek eredményeként az ország számos pontján a közösségek ökológiai, ökopolitikai témákról beszélgetnek, vitáznak, bővítik ismeretüket. A megvalósítandó program legyen alkalmas arra, hogy az eseményeken résztvevő közösségek megismerhessék a konszenzusos döntéshozatal előnyeit, megértsék az összefüggéseket a lokális és globális környezeti problémák és megoldások között.”

 

A pályázatot határidőre beadjuk…

Megtekintések száma: 373 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  Június 2012  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz