Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2020 » December » 17 » Nyílt levél Novák Katalinnak
6:38 AM
Nyílt levél Novák Katalinnak

Nyílt levél Novák Katalinnak!
#novakkatalin
Az élet nem süti recept, Kinek milyen sors jut, abból süt azaz vagy ki tud törni a megalázó életmódból vagy annyira el van nyomva, hogy esélye sincs beletörődik sorsába.

13 éves voltam amikor Ön megszületett, olvastam a wikipédián. Elvált szülők gyermekeként anyámat nélkülöznöm kellett abból kifolyólag, hogy 3 műszakban dolgozott a csirkenevelőben.
Elvégezve a 8 osztályt, anyám nem engedte, hogy Budapesten tanuljak, mert szerinte az helyi gimnázium és a titkárnő állás majd nagyon szuper lesz. Tanuljak csak gyorsírást, orosz és német nyelvet. Az, hogy én mit akarok, nem nagyon érdekelte. Katona, focista nem lehettem mert nő vagyok.
Így 15 évesen kiváltottam a munkakönyvet kiléptem a gimnáziumból és a helyi termelőszövetkezetben kezdtem dolgozni csomagoló majd a helyi nyomdában. Szerelmes lettem, és szerelmemmel csak úgy élhettem együtt, ha összeházasodunk. Mondta anyám, hogy csak így engedi. 10 évet éltünk le együtt, de nem akart gyereket. Nem akarsz gyereket? Hát akkor mit akarsz?! Elváltunk! Szétosztottuk a semmit. Hiszen az együttélés során mindkettőnknek egyéni kasszája volt, csak a közös kiadásokba adtunk bele. Ugyan ő soha nem jött velem bevásárolni, soha nem foglalkozott a főzéssel a mosással és más háztartási munkákkal. Elvárta mindezt tőlem, aki szintén ledolgozta a napi 9 óráját. A szombatom a bevásárlással a főzéssel és mosással telt el, míg ő felpattant a motorjára és elment horgászni. A kertbe csinált nekem fólia sátrat, hogy én abban termesszek zöldségeket, de meg sem kérdezte, hogy én akarom-e.
Tehát elváltunk, mert megismertem valakit, aki azt mondta akar gyereket. Bár első látásra nem nézett ki annak, amik későbbi együttélésünk során kiderültek.
1991-2001 között születtek gyermekeim és ehhez ő úgy viszonyult, hogy én vagyok az anyagbeszerző, de én ne főzzek, én vagyok a takarítónő a mosónő a kertet a ház körüli munkákat elvégző. 19 év anyaság közben tettem le az érettségit, amit, ő nem nézett jó szemmel. Itt most nem írok az alkoholizmusáról, nem írok a bipoláris személyiségéről. Csak arról, hogy hitelt vett fel. Áruvásárlási kártyája volt, amit aztán később én rendeztem. Gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetbe hozott és ez a mai napig tart és még 9 évig tartani fog. Csak arról, hogy megkaptam -te egy biorobot vagy- nem tudsz elmenni dolgozni. Később a faluban is azt kaptam -maradjon otthon gyereket nevelni- helyi álláspályázat -ön nem tudna reggel 6-kor kezdeni- a gyógyszertárban álláspályázat a helyi művelődési központ takarítás álláspályázat. Mind-mind azt mondta megbízhatatlan munkaerő vagyok. Küzdöttem és belebetegedtem.
Ma ott tartok a poszttraumás betegségemmel, hogy gyermekim tartanak el anyagilag ők támogatnak. Pedig itt Budapesten is számtalan helyre adtam be álláspályázatot.

Nem mindegy, hogy honnan jövünk, nem mindegy milyen a hátterünk, nem mindegy hogyan indul az életünk.
Egyenlőek lennénk?
Akartam anya lenni életemet a gyermeknevelésnek szentelni. Igen ők azt mondták szuper anya vagyok a legszuperebb ezen a világon. Köszönöm lányok!

Viszont a társadalom nem fogadott be, nem kaptam munkát, nem kaptam lehetőséget arra, hogy önálló keresettel rendelkezzem! Most még az orvosokkal is küzdenem kell! Hiszen testem fájdalma a fibromyalgia naponta legyűr! Egy kormánytól sem kaptam segítséget, hogy gazdasági és verbális bántalmazásból ki tudjak lépni, legyen munkám önálló életem. Ezt mások tették lehetővé. 


UI: anyagi károkozás, mondok egy-két példát:

Olyan féltékeny volt hogy azt el sem tudom mondani. Talált az őrzött munkahelyen egy telefonkészüléket. amikor szolgálatban volt erről rendszeresen felhívott, hogy hol vagyok, mit csinálok. Egyszer kaptam egy érdeklődő telefonhívást, hogy ki az aki a megadott számról engem hívogat hónapok óta. Elmondtam az illetőnek, hogy élettársam, gyermekeim apja hívogat mert féltékeny. Kb 200 000.-ot kellett megtéríteni. 
A BB bank jó adósként megkínálta egy áruvásárlási kártyával, elköltötte én visszatöltöttem, majd ezt ő megint elköltötte.Felvett express kölcsönt 400 000.-ot , ezt is nekem kellett kifizetni. Annyira nem foglalkozott az anyagiakkal, miért? Alkohol és internetfüggőség. 

Megtekintések száma: 49 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  December 2020  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz