Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2012 » Február » 8 » Küzdelem a hiteles adósokért
11:15 AM
Küzdelem a hiteles adósokért
Küzdelem

Hírhatár cikke
Törékeny nő az éhező gyermekek védelmében
Magyarországon ma 380 000 gyermek él szegénységben. 130 000-en alultápláltak, 20 000 gyermek pedig kifejezetten éhezik. Szakemberek véleménye szerint a lakosság nagy része inkább nem vesz tudomást az éhező gyermekekről, a többségük elintézi a „Minek szült az anya ennyi gyermeket, ha nem tudja eltartani őket?” – indokkal. Csécsei Ilona nem így gondolkodik. A pici, törékeny nő az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány elnöke. Ő nem csupán azért harcol, hogy a gyermekek iskolatáskája és pocakja mindig teli legyen, hanem a hiteles családok gyermekein is segíteni szeretne. Ennek apropóján, a segítségnyújtó szervezetek közül egyedüliként vett részt a Devizaadósok I. Tanácskozásán, a tegnapi napon, Budapesten. Ott kérdeztük őt.

Az Arany Liliom Alapítvány az éhes gyermekek sorsát viseli a szívén. Mesélne a tevékenységükről bővebben?

Az Arany Liliom Alapítvány tehetséges gyermekekért alakult, hogy a számukra alkotásukhoz eszközöket szerezzen be, de hát éhesen alkotni sem lehet. Ezért próbálkozunk élelem, vetőmag, ruha és hát a kreatív ötleteikhez segítséget adni.

Az Alapítványok közül az Arany Liliom elsőként állt a DÉSZ törekvései mellé. Mi ennek az oka? Miért érezte fontosnak, hogy részt vegyen a Devizaadósok I. Tanácskozásán?

Sok család írta le kérelem levelében, hogy milyen helyzetbe kerültek azzal, hogy hitelt fizeti, vagy enni, vagy már kilakoltatás előtt állnak, mert nem tudják fizetni a kölcsönt, vagy ha azt fizetik, akkor nem jut a közüzemi számlákra, a gyerekekre. Közben elindult a Kulcs-tartó program és figyelemmel kísértem a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. alakulását is. Kinek milyen tanácsot tudnék adni. 

 

Mit gondol a tanácsülés eredményéről?

Nagyon vártam már, hogy összeálljon egy civilekből álló kezdeményezés. Ne legyen béklyó a tanult tehetetlenség, tudom, hogy sokan visszafizették volna a felvett hitelüket, ha 2008 novemberében nem jön be a világválság, de akkor nem derültek volna ki a banki stiklik.

 

Van-e segítségre szüksége az Alapítványnak az anyagi támogatáson túlmenően? 

Kapcsolati töke mindig jól jön, hiszen ha Budapesten van adomány, azt eljuttatni nehéz akár 225 km-re tehát a távolság leküzdése. Vagy most a Veteményeskert program elindítása. Tehát akár ruházatot, akár élelmet, vagy számítógépet kellene eljuttatni "A"-ból "B"-be, nincs kinek szólnom. 
Szükség lenne még egy helyiségre, adománybolt félére, ahol a ruhaneműt tárolhatom, ahová bárki bármikor hozhat valamit. Vagy Alapítványom szórólapját elkészítené valaki. 

Hogyan és mi módon támogathatják az emberek az Alapítvány működését?

Sajnos még nem fogadhatom az 1% felajánlást, pedig többen jelezték, hogy szívesen adnának ilyen módon. Így csak a bankszámlaszámot tudom megadni, ahová utalni lehet.

http://adomanybolt.ucoz.hu/


Budapest Bank: HU25-10103104-05308100-01003003
Megtekintések száma: 439 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  Február 2012  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz