Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2012 » Március » 20 » „Hagyjatok minket élni!”
7:50 AM
„Hagyjatok minket élni!”


NÉPI GYŰLÉS

A Szociális Fórum a Pallas Páholyban rendezett sajtótájékoztatón.

A Szociális Fórum szervezője azért tartja a magyar kormány kötelességének azt, hogy közérdekű keresetben támadja meg az egyébként is jogellenes részletektől hemzsegő hitelszerződéseket, mert Magyarország aláírta az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát (1948), amelynek része az élethez, a lakhatáshoz és megélhetéshez való jog – mondta Simó Endre az MNO kérdésére. A kormánynak akkor is kötelessége felvenni a kesztyűt a bankokkal szemben, ha ezzel a nemzetközi pénzügyi körök nemtetszését vívja ki, noha ez nyilván pénzügyi következményeket vonhat maga után. Ennél azonban sokkal nagyobb veszélyt jelent az országra a tömeges kilakoltatásokból, a szociális rendszer gyengeségéből és a jogbiztonság hiányából fakadó szociális robbanás – vélekedett.

A kilakoltatásokról szólva elmondta, hogy szerinte a közjegyzők végrehajtási záradékolási gyakorlata is jogellenes, mert ellenkezik a közjegyzőkről szóló és a végrehajtásról szóló törvényekkel. A Szociális Fórum minden érintettet arra biztat, hogy emeljen végrehajtási kifogást, és forduljon bírósághoz a végrehajtás megszüntetése érdekében. Véleménye szerint a kormány által a devizahitelesek megsegítésére hozott eddigi intézkedései csak azokon segítettek, akiknek voltak megtakarításaik. Ellenben az alsó középosztály kis jövedelmű, leszakadó rétegeit – akiket egyes politikusok erőszeretettel csak „roncstársadalom” néven definiálnak – a kormány magára hagyta. Ezt azonban nem teheti meg, mert ez ellentétes az EU alaptörvényével és az emberi jogok nyilatkozatával egyaránt – állítja Simó Endre.
Megtekintések száma: 449 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  Március 2012  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz