Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2014 » December » 21 » A gyertya lángjánál
9:06 AM
A gyertya lángjánál

A gyertya lángjánál

Kedd hajnali 3 óra, nézem a gyertya vidáman táncoló fényét. Na nem a hangulatvilágítás miatt ég a gyertya, hanem mert hétfőn délelőtt az áramszolgáltató kizárt a rendszerből.
A szakipari kényszervállalkozó mondta, ha kérek a szomszédaimtól és összedobnak 20.000.-ot nem köti le a vezetéket, de mire a pénzzel 10 perc után visszaértem, dolga végeztével elment, meg sem várt hogy tudtam-e pénzt szerezni. 
Sajnos 5 gyerek mellett egy keresetből nagyon nehéz a közüzemi számlákat fizetni. Az ünnep miatt párom fizetése későn érkezett a folyószámlára igy már a befizetésem is késve érkezett meg a szolgáltatóhoz. Már listán voltam.
Kedd hajnal hallgatom a csendet, más, szokatlan. A halak az akváriumban csocsogják a vizet, kevés az oxigén. Öntök neki egy nagy kancsóval frisset, csöpög a hűtőből az olvadó jég. Vajon hogy fogom az 5 gyerek ruháit kimosni? Iluska jut eszembe a János vitézből, patakban mossa a ruhákat.
Hallgatózok a hálók felé, neszezést hallok, rohanok a gyertyával, nehogy a pici a sötétben leguruljon, hisz még az orromig sem látok. Most átérzem a vakok helyzetét.
Még jó hogy reggel elmennek suliba, óviba, de ha főzök valamit vajon hűtés nélkűl meddig fog elállni? Jaj a tej a kicsinek, csak meg ne savanyodjon. A boltossal megbeszélem, fagyassza le. Ráér kiolvadni. A kicsi nem óvódás, vele hazajövök. Megáll a nappaliban.
-Se TV, se rádió, se gép? Cumi van? Hát igen ez most kétértelmű, jól megszívtuk. Tőltök egy füles edénybe tejet. Kezem autómatikusan a piezzó gyújtó gombján.
Hoppá gyufa kell most. Kedden este párom telefonál. Megpróbálja soronkívűl kikérni a fizetését, amit csak 16-a tájt szoktak utalni. Majd holnap reggel meglátjuk igérte a titkárnő.
Szerda reggel 8 órától remegve ülök a telefonnál, csak szólalna már meg.
8:15 csörget a párom, indulhatsz szívem. 65 000.- ot vegyél le. Sűlysáp-Nagykáta 20 km ha 10-ig leérek még aznap van áram mondta a telefonba kedvesen az előadó. 
Tőlem szokatlan módon nyomom a gázpedált, csak minnél előbb ott legyek. A visszakapcsolási dijjal együtt 63000.-ot fizetek, de most akkor mi lesz a többi számlával? Befizetem, nem eszünk, nem fizetem be, eszünk, de növekszik a tartozás.
Délután háromkor újra üzemben a rendszerem, megy a hűtő, indítom a mosógépet, na majd holnap porszívozok. 
Figyelem a híreket, hisz két napig a parlamenti közvetítésből is kimaradtam, legalább a képviselők csatáját nem hallottam, hisz onnan a nagy házból csak a sárdobálás hallik, érdemi munka? Nem látszik.
Ezt a levelet eljuttatom az összes parlamenti képviselőnek.

Megtekintések száma: 305 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  December 2014  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz