Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » 2020 » November » 1 » 10 éves
6:14 AM
10 éves

A megalakulás előzményei: Csécsei Ilona vagyok és úgy gondoltam a visszatekintésben szükséges a megalakulásról is megemlékezni, mint amikor a 10 éves gyermekünkről fotókat nézegetünk lapozgatva a fotóalbumot. 
Talán 2004 lehetett amikor azt kerestem, hogy mi a szegénység, miért szegény az aki több gyermeket vállal. Mik azok a kritériumok, hogy a megszületett gyerekeket ne vegye el a gyámügy. Budapesttől 40 km-re Sülysápon, saját családi házban élve, a községbe kevés a munkalehetőség. Van óvoda, van iskola, vannak orvosok, van tömegközlekedés. Tehát úgymond nem hátrányos helyzetű község. Én otthon vagyok a 2001-ben született kicsi gyerekemmel a többiek pedig óvodában, iskolában. A legboldogabb család lehettünk volna, ha nem a szegénységgel kell naponta szembesülni. A szegénységnek és nem kell(ene) párosulnia a családon belüli erőszak verbális és gazdasági kiszolgáltatottságával. A NANE kiadványait olvasgatva, jöttem rá erre. Van egy kereső a családban én viszont ne keressek munkát én csak biorobot legyek, aki kitakarít, bevásárol, megfőz, kimos és szervezi a család mindennapi életét. 2005-ben a községbe elhozták az esti gimit. Amit a gyerekeim is szorgalmaztak, a gyerekeim apja viszont nem nézett jó szemmel. 2009-ben leérettségiztem.
Időközben aktivista lettem a Magyar Szegénységellenes Hálózatban oda 2006-ban a Vágóképek-Rögzítve kiadvány riportereként jutottam be. Október 17. a Szegénység elleni küzdelem világnapja. A MSZEH rendezvény az országházban vagy Budapest valamelyik terén. Olvastam, hogy zsíros kenyeret osztogat Márton Iza. Volt egy közgyűlés, ahol azt mondta valaki, hogy csak civil szervezetek lehetnek tagok, egyének nem. Így azt gondoltam, ha már egy egyesület megalakítását levezényeltem, ahol végül munkát nem kaptam, akkor meg kell alakítanom egy alapítványt, mert az nem bonyolult. Kell egy alapító és kuratóriumi elnök és kuratóriumi tagok, de abból sem kell sok. Ezen időközben megismertem az Amerikai  Ház Alapítványt. Nekik a csibe neveléshez állítottam össze a programot. Mire van szüksége a napos csibének, hogy végül az asztalra egy jó ebéd legyen belőle. Az Alapítványt 2010.11.16-án jegyezte be a Budapest környéki Törvényszék. 2010 őszén már gyermekeim nem beszéltek az apjukkal, én viszont még egy képzésben vettem részt: a szegénységben éő tapasztalati szakértő. Már egy szociális munkás épp elintézte, hogy családok átmeneti otthonába bejussak az 5 lányommal, amikor sikerült albérletet találni, ám valaki meglopott. Így felkerestem az Amerikai Ház Alapítványt. Richard Field és Skultéti Gábor a segítségemre siettek Robert Field elnök úr jóvoltából alapítványomat 10 éven keresztül havi 155 000.- majd 195 000.-al támogatták. Kikötés, úgy kell ezt a pénzt osztanom, hogy az alapítványom kuratóriuma a munkaadóm én vagyok a munkavállaló, tehát a 155 000 bruttó bér az 100 000.- nettó legyen. Tehát a nyugdíjhoz a szolgálati időt megszerezhessem. Ez azért fontos, bár elkezdtem dolgozni 1981-től, majd első lányom megszületett 1991 és az ötödik 2001, majd a legkisebb gyermek 8 éves koráig azaz 20010. október 24-ig főállású anya vagy GyET-es voltam. Azután regisztrált álláskereső. Így 2011.január 3-től alapítványomnál munkavállaló.Talán ennyit az előzményekről.
2008-ban vettem egy Fuji Finepix fényképezőgépet és nagyon sok civil szervezet tüntetésére kimentem. Dokumentáltam az ott történteket. Fotóimat nagyon kedvelték. A fényképezős okos mobiltelefonok korszakában már nincs szükség erre a munkámra. Szelfi itt szelfi ott. A Város Mindenkié, Labrisz, Lakásmenet, Pride, D-day, Hősök tere, még a Cinege utcában Orbánhoz is becsengettem Mester Anettel. Bejártam fél Budapestet a demonstrációk által. Ma már csak magamnak fotózok, amíg megyek vásárolni. Betegségem is nagyban korlátoz. Köz wc-ket Budapestre. 
A Közélet Iskolája részvételi kutatásban "Mikor van a tettnek ideje, ha nem ilyenkor?!" a lakhatási mozgalmak 1900-1989. Itt mint részvételi akció kutató a fotókat válogattam archívumokból. Kiállítás Kassák Múzeum. Rólam a munkáját végző fotósról Csoszó Gabriella készített képet.

10 éves az alapítvány és ezt most azért írtam meg, mert a COVID-19 árnyékában a halál jár közöttünk. Ha én a kuratóriumi elnök meghalnék, az alapítvány sem élne tovább, hisz a célt hogy a nyugdíjamhoz szükséges szolgálati idő megszerzése nem fog teljesülni. Ma már nincs az az egyesület amihez segítséget nyújtottam, mert nem tudtak elnököt választani. Ma már nincs MSZEH sem. Bár az Esély Labor viszi tovább a családi pótlék ügyet. 
Nálunk pedig a devizahitelezés:  20 éve a becsapott, megkárosított adósok  számára ad felvilágosítást, mert mást nem lehet tenni, bíróság megölte a pereinket. 


A szegények szegényebbek lettek, a gazdagok pedig tovább gazdagodtak!

Köszönjük Mr Robert Field és Mr Richard Field a 10 év azaz 120 hónap támogatást.

Megtekintések száma: 72 | Hozzáadta: Holdanyó | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.
18144741-1-42
«  November 2020  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz