Arany Liliom Alapítvány - - Hiteles Mozgalom - Fibromyalgia

Honlap-menü
Fibromyalgia
Fájljaim [27]
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 36
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Nyitólap » Fájlok » Fájljaim

17EGYSZA útmutató
01.08.2018, 3:35 AM

Rendelkező nyilatkozat a befizetett személyi jövedelemadó 1+1 %-áról

Ebben az évben is lehetősége van arra, hogy az összevont adóalap utáni, a kedvezmények és az önkéntes kölcsönös pénztári egyéni számlára, a nyugdíj-előtakarékossági számlára, valamint a nyugdíjbiztosítási szerződés alapján az Ön által átutalni rendelt összeg levonása után fennmaradó befizetett adójának 1+1%-áról rendelkezzen.

 

Ha Ön mindkét kedvezményezetti körbe tartozó részére kíván támogatást juttatni, akkor a

„17EGYSZA” jelű formanyomtatvány mindkét részét töltse ki!

Amennyiben Ön csak az egyik kedvezményezetti körbe tartozó szervezet javára kíván rendelkezni, és nem elektronikus úton nyújtja be a rendelkező nyilatkozatát tartalmazó

17EGYSZA jelű formanyomtatványt, akkor a másik nyilatkozatra szolgáló részt hagyja üresen, vagy húzza át.

Az azonos kedvezményezetti körbe tartozó szervezetek közül csak egy javára rendelkezhet.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a 2018. évtől kezdődően a bevett egyház technikai számára szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényes. Az újabb kedvezményezett megjelölésére vagy a nyilatkozat visszavonására a nyilatkozattétel évét követő május 20-áig, évente egy alkalommal kerülhet sor.5

A „17EGYSZA” jelű formanyomtatványon az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet esetében a kedvezményezett adószámát kell beírni. A második kedvezményezetti körbe tartozó egyház, és a kiemelt költségvetési előirányzat esetén a technikai számot kell feltüntetnie. A technikai számmal rendelkező kedvezményezett esetében, annak neve is feltüntethető.

Felhívjuk szíves figyelmét, ha Ön úgy dönt, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel közöljék, akkor e

 

 

 

A 17EGYSZA jelű formanyomtatvány a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) közzétett általános nyomtatványkitöltő- és ellenőrző programmal (a továbbiakban: ÁNYK-AbevJava program) 2018. május 22-éig tölthető ki.

Amennyiben rendelkezik a központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges „Ügyfélkapu”-valaz ÁNYK-AbevJava program segítségével elektronikus úton (meghatalmazott esetén külön megbízás alapján) továbbíthatja a kitöltött „17EGYSZA” jelű formanyomtatványt a NAV részére 2018. május 22-éig.

Papír alapú beküldés választása esetén a kitöltött formanyomtatvány kinyomtatható, és azt kell lezárt, postai borítékban, személyesen benyújtania vagy postán feladnia a NAV részére 2018. május 22-éig.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) és a www.magyarorszag.hu oldalról elérhető, web alapú kitöltő- ellenőrző program (WebNYK) segítségével is lehetősége van rendelkezni.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ha ezt követően rendelkezik (befizetett) személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen, igazolási kérelemnek helye nincs.

A NAV minden év január 1-jén a honlapján (www.nav.gov.hu) teszi közzé6 az adott - rendelkező - évben felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek adószámát, nevét, székhelyét. A közzétett lista folyamatosan frissítésre kerül.

A NAV ugyanitt teszi közzé a bevett egyházak, valamint a kiemelt előirányzat 2018. rendelkező évi technikai számait.7

A 2017. évben tett rendelkezése alapján, a következő év januártól a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) megtekintheti, hogy az Ön által megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből.

Külön kérés nélkül, elektronikus úton értesül az érvényes nyilatkozatban foglalt rendelkezés teljesítéséről az a rendelkező magánszemély, aki rendelkezik a központi elektronikus szolgáltató rendszer használatához szükséges „Ügyfélkapuval” és ezen keresztül már küldött beadványt a NAV részére. A központi elektronikus szolgáltató rendszeren keresztül történő tájékoztatás tényéről a rendelkező magánszemély elektronikus levélben kap értesítést.

 

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

 

 

 

 

Kategória: Fájljaim | Hozzáadta: Holdanyó
Megtekintések száma: 236 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Közösségi média
Adatvédelem
Az Arany Liliom Alapítvány honlapja nem használ sütiket. Az Adatvédelmi Szabályzat a Fájlkatalógusban. Közérdekű önkénteseink és támogatottak adatait szigorúan őrzi, a kívánt ideig. Nem küld hírlevelet. Adományozók nevét kívánságáguk szerint teszi vagy nem teszi nyilvánossá. Kiemelten védelem: programjainkról készült fotókon szereplők hozzájárulásával tesszük csak közzé.

Copyright MyCorp © 2021
Ingyenes honlap létrehozása с uCoz